Implementering af digitaliserings- og it-strategi

God transport er afhængig af et effektivt brug af IT-systemer og -sikkerhed. En stor nordisk transport kunde tog os med bag om scenen for at løfte en Project Management opgave.

Faktaboks

Design og implementering af IT-Strategi

En meget stor kunde ønsker design og implementering af deres digitaliserings- og it-strategi, der skulle leve op til en bestemt business case.

Projektorganisationen

Som programleder opdelte Maximize Consult strategien i en række indsatsområder, der dækkede alt lige fra forholdet mellem forretningsområderne og IT, forhold til leverandører, implementering af ITIL-processer, informationssikkerheden, ERP strategi og en rækker yderligere områder. Opdateringen af processer indbefattede bl.a. en udbygning af deres af Service Management værktøj.

Vejen derhen

For hvert område, der lå i strategien, udnævnte vi en projektleder, og definerede gevinster, som der løbende blev fulgt op på. Der blev lagt en fælles plan og sammen med en række nøglepersoner fra forretningen og IT-afdelingen gik vi i gang med at implementere de ønskede ændringer.

resultatet

Efter lidt over et års tid var it-strategien fuldt implementeret og programmet havde opfyldt business casen. Tilfredshedsgraden hos forretningen var endvidere steget voldsomt og it-medarbejderen havde fået en lang række værktøjer, som de kunne udnytte i deres optimerede processer.