Erfaren projektleder til modernisering af SU-Systemet

Har du erfaring som projektleder fra komplekse, kritiske it-projekter? Kan du sikre fremdrift i et stort it-projekt gennem samarbejde og dialog? Vil du være projektleder på et nyt system til understøttelse af den samlede SU-administration? Så er du måske vores nye kollega.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden er det, vi skal leve af i fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder vi derfor for høj vækst og ny indsigt gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye idéer kan spire og skabe vækst. Statens Uddannelsesstøtte er et vigtigt element for dette fundament.

Modernisering af SU-systemet
SU-opgaverne er forankret i tre kontorer under Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, som tilsammen dækker al administration, tilsyn, support og it-støttesystemer inden for SU.
Vi er ved at forberede, at SU-systemet erstattes af et moderne system, som understøtter effektiv udførelse af en række forretningsprocesser og muliggør integration med de forskellige systemer, som løsningen indgår i. Arbejdet med det nye system foregår i et tæt samarbejde mellem ministeriet og institutionerne og med inddragelse af brugerne.

Projektet er samtidig et forandringsprojekt, der sætter den studerende i centrum, og sikrer at det samlede SU-område får styrket governance-model. Vores nye projektleder skal formulere projektgrundlag i samarbejdet med institutionerne og derefter være nøgleperson i de efterfølgende leverance- og ibrugtagningsfaser.

Du vil komme til at arbejde i et bredt og variereret interessentlandskab, og du får tæt samarbejde både med dygtige kolleger i Styrelsen og med nøglepersoner fra institutionerne. Grundet projektets størrelse må du forvente en stor interesse for projektet, også blandt eksterne interessenter. Stillingen forankres i kontoret for Uddannelsesstøtte.

Dine opgaver:
• Projektledelse i forbindelse med etablering af et ny SU-system. Fra behovsafklaring over udbud til leverance og ibrugtagning
• Facilitering af styre- og følgegrupper, herunder interessenthåndtering og oplæg til beslutningsprocesser
• Ledelse af arbejdsgrupper med deltagere fra styrelsen, institutioner og eksterne rådgivere
• Udarbejdelse af skriftlige oplæg
• Varetagelse af projektkommunikation

Er du vores nye kollega?
Vi forventer, at du kan trække på din erfaring som projektleder fra flere større offentlige it-projekter. Du har en relevant akademisk uddannelsesmæssig baggrund, og vi forventer, at du er skarp analytisk, og at det falder dig naturligt at tage ansvar og strukturere komplekse problemstillinger. Vi lægger særlig vægt på, at du:
• Har solid og dokumenteret erfaring inden for it-projektledelse
• Har erfaring med digitalisering
• Har god dømmekraft og tæft for politiske beslutningsprocesser
• Kan præsentere problemstillinger i korte og præcise scenariebeskrivelser og beslutningsoplæg
• Har gode kommunikationsevner og formår at skabe tillid og følgeskab til projektets opgaver og prioriteringer
• Har et godt overblik – og bevarer det, selvom presset stiger
• Kan skabe resultater gennem samarbejde
Det er en fordel, hvis du tidligere har arbejdet med udviklingsprojekter og Statens IT-projektmodel.

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi mener nemlig, at en god kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker som chefkonsulent efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.
Din fysiske arbejdsplads er i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, Bredgade 43, 1260 København K
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Willy Kofoed på telefonnummer 2565 9269 eller på e-mail wk@ufm.fk.

Søg stillingen
Maximize Consult assisterer Uddannelses og Forskningsministeriet med denne ansættelse: Send CV til trine@maximizeconsult.dk, så bliver du kontaktet.

Seneste indlæg
fast track træning